Fiat126.hu - 2017. December 12. Kedd, Gabriella napja van.
 

KKGF


Kedvezményes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás 2014

Mi is ez?

Egy kedvezményes lehetőség azok számára, akik veterán-, nosztalgia- vagy hobbiautót tartanak.
Más biztosítókkal ellentétben nem csak 25 év feletti autókra köthető, hanem 0-25 év közötti hobbijárművekre is. A 2014. évben 25 éven felülinek minősülnek az 1989-ben vagy korábban gyártott járművek.

Ki veheti igénybe?

Minden olyan autó gazdája, ami hobbiautóként használja gépjárművét.
Ennek természetesen látszania is kell a járművön, tehát a lehetőség nem rozsdakupacok és trágyahordó eszközök számára él!

Hol köthető meg?

Habár a biztosító az Allianz, a KKGF közvetlenül az Allianznál nem, csak márkaklubokon keresztül köthető meg. Bár a közvetlen ügyintézés a bogaras és trabantos klubokon (MBK, TWK) keresztül történik, a biztosítás megköthető bármely velük kapcsolatban álló márkaklubnál, így a Club126-nál is.

Mibe kerül mindez?

 1. A bizosítási díjak a lenti díjtáblázat szerintiek. 25 évnél fiatalabb Pók esetében az éves díj 6.840 Ft, 1988-ban vagy előtte gyártott Pók esetében 4.560 Ft 2014-re (A0-ban), mely csak egyben fizethető.
 2. Új kötések esetében ezen felül fizetendő egyszeri 1.000 Ft adminisztrációs díj is.
 3. Az adott márkaklub éves tagsági díja, ez a Club126 esetén 2014-re is 2.000 Ft, ami egyéb kedvezményekre és szolgáltatásokra is jogosít, illetve ezen felül a Bogarasok külsős tagdíja, ami évi 1.000 Ft.  A díjtábla nem tartalmazza a baleseti adót, amely a biztosítási díj 30 %-a minden biztosítás esetében!

Teendők már élő szerződéssel rendelkezőknek a 2014-es hosszabbítás érdekében

 1. Kaptál-kapsz különböző leveleket a Magyarországi Bogarasok klubjától, amely tartalmaz egy 1.000 Ft-os csekket, és egyéb instrukciókat.
 2. Fizesd be a jövő évi Club126 tagsági díjat (2.000 Ft)  átutalással a
  Club126 Egyesület
  11600006-00000000-41669387
  bankszámlaszámra, a közlemény rovatban feltüntetve, hogy "Tagsági díj 2014 / Klubtag Neve (nicknév)".
  Amennyiben a befizetést bankfiókban kívánod teljesíteni, szíveskedj +200 Ft-ot is befizetni, mivel az egyesületnek ennyibe kerül a pénztári befizetés fogadása. Azaz ha nem banki átutalással teljesíted a tagsági díjat, akkor 2.200 Ft-ot fizess be, különben a befizetést csak adományként tudjuk kezelni, tagsági díjként nem. 
  Postai befizetést NEM fogadunk el, mivel beazonosíthatlan formában érkezik meg a számlánkra. A postán befizetett összegeket névtelen adományként kezeljük.
 3. Fizesd be a kapott csekken az MBK külsős tagdíját (1.000 Ft). Az MBK külsős tagdíja befizethető a www.kedvezmenyesbiztositas.hu oldalon bankkártyával is, a Fizetés tagok részére szekcióban a Tagság érvényesítése (a következõ) évre / KÜLSŐS tagság opciót választva. Az MNHJR-es tagkártya kódodat ne felejtsd el kitölteni.
 4. Töltsd ki (újra) a Club126 Belépési Nyilatkozatát, a megfelelő mezőben megjelölve, hogy korábban is klubtag voltál.
  A klubkártyát az itt megadott címre postázzuk (amennyiben nem tudod átvenni a közgyűlésen személyesen). A kitöltés elmulasztásából adódó kellemetlenségekért felelősséget nem vállalunk! (Azaz nem ér a nyári találkozón reklamálni, hogy klubtag vagy, de nem kaptál kártyát.)
 5. Az MBK levelében leírtaknak megfelelően küldj el emailben két fotót és a Club126 tagdíjáról szóló utalás bizonylatát.
  Ha a tavaly leadott adataidban változás állt be, a változásbejelentő lapot is töltsd ki és küldd el!
 6. Beérkezési határidő az MBK levelében leírtak szerint.
 7. A biztosítási díjról szóló csekket a biztosító fogja küldeni.

Teendők új belépők esetében

Figyelem! Aki 2010. január 1. után vásárolt autót, annak a biztosítás évfordulója nem január 1., hanem a szerződéskötés dátuma. Azaz ha mondjuk 2011. október 22-én vásároltál egy autót és kötöttél biztosítási szerződést, akkor nem tudsz január 1-jével biztosítást váltani, hanem majd csak következő október 22-ével teheted meg. Ebben az esetben az évfordulód előtt 30 nappal kell felmondanod a régi biztosításod, hogy köthess KKGF-et. Egyéb tekintetben rád is a lentiek fognak vonatkozni, a dátumokat értelemszerűen eltolva.

 1. Küldj előzetes elbírálásra az autóról két darab fényképet, egy bal első és egy jobb hátsó teljes nézetet, az autó rendszáma alapján elnevezve ABC-123_1.jpg ill. ABC-123_2.jpg névre, valamint egy leírást arról, hogy mitől is hobbiautó a jármű (átalakítások, felújítások, egyedi dolgok, különleges használat stb.), így:

  Címzett:
  Tárgy: KKGF 2014
  Képek: ABC-123_1.jpg & ABC-123_2.jpg (aholis ABC-123 a rendszám, és egy bal első és egy jobb hátsó teljes nézet kell)
  Szöveg:
  Tulajdonos neve: ...
  Fiat126.hu nick: ...
  Autó rendszáma: ...
  Rövid leírás:
  ...
 2. Ha átmész az előzetes elbíráláson (ezt pár napon belül egy válasz levélben jelezzük), akkor 2012. november 30-ig fel kell mondanod a jelenlegi normál biztosításodat (személyesen, levélben vagy faxon).
 3. Fizesd be a jövő évi Club126 tagsági díjat (2.000 Ft)  átutalással a
  Club126 Egyesület
  11600006-00000000-41669387 
  bankszámlaszámra, a közlemény rovatban feltüntetve, hogy "Tagsági díj 2014 / Klubtag Neve (nicknév)".
  Amennyiben a befizetést bankfiókban kívánod teljesíteni, szíveskedj +200 Ft-ot is befizetni, mivel az egyesületnek ennyibe kerül a pénztái befizetés fogadása. Azaz ha nem banki átutalással teljesíted a tagsági díjat, akkor 2.200 Ft-ot fizess be, különben a befizetést csak adományként tudjuk kezelni, tagsági díjként nem. 
  Postai befizetést NEM fogadunk el, mivel beazonosíthatlan formában érkezik meg a számlánkra. A postán befizetett összegeket névtelen adományként kezeljük.
 4. Töltsd ki (újra) a Club126 Belépési Nyilatkozatát, a megfelelő mezőben megjelölve, hogy korábban is klubtag voltál.
  A klubkártyát az itt megadott címre postázzuk (amennyiben nem tudod átvenni a közgyűlésen személyesen). A kitöltés elmulasztásából adódó kellemetlenségekért felelősséget nem vállalunk! (Azaz nem ér a nyári találkozón reklamálni, hogy klubtag vagy, de nem kaptál kártyát.)
 5. Fizesd be az MBK külsős tagdíját (1.000 Ft), valamint 1.000 Ft adminisztrációs díjat (azaz összesen 2.000 Ft-ot) a www.kedvezmenyesbiztositas.hu oldalon bankkártyával, a Fizetés új belépõk részéreMás egyesület tagja vagyok, KÜLSŐS új belépõ opciót választva.
 6. Az alábbiakat elküldöd beszkennelve a  címre:
  - normál (2012.12.31-ig érvényes) biztosítás évfordulóra felmondása
  - kitöltött, aláírt regisztrációs lap
  - forgalmi engedély
  - személyi igazolvány és lakcímkártya
  - vezetői engedély
  - jogi személy esetében cégkivonat és aláírási címpéldány fénymásolata
  - üzemben tartás esetén törzskönyv és üzembentartói szerződés másolata
  Beérkezési határidő 2013. december 15. csütörtök, azonban javasoljuk a minél korábbi ügyintézést, hogy ha valami hiányzik, legyen idő pótolni!
 7. Az MBK-tól kapsz egy biztosítási ajánlatot, majd január 30-ig fogja küldeni az Allianz a biztosítási díjról szóló csekket.

Egyéb

Minden, a témával kapcsolatos kérdést a Club126 topicban tegyetek fel, illetve írjatok a  címre!

Fórum

Partnereink 

Képek

 • Hirdetés
  Hirdetés
 • Hirdetés
  Hirdetés
 • Hirdetés
  Hirdetés
 • Szerszámkészlet doboz sérülés
  gbenyov
 • Hirdetés
  Hirdetés

Hirdetés